A Mother’s Blessing Ceremonie 

De Mother’s blessing ceremonie is een steeds populairder wordend alternatief voor de babyshower...

 

Bij een mother’s blessing draait het om de zegening van de moeder. Wanneer er een vrouw zwanger raakt, wordt er na 9 maanden een baby geboren. In deze periode is je lichaam niet alleen bezig met het creëren van nieuw leven, maar maakt een vrouw ook de transitie naar het moederschap. Tijdens de mama blessing staat (in tegenstelling tot de babyshower) de toekomstige moeder centraal. Tijdens de ceremonie wordt in select vrouwelijk gezelschap gevierd dat er een baby op komst is, maar ook wordt de toekomstige moeder verwend en verzorgd. Alles staat in teken van haar klaar te stomen voor de geboorte van het kindje en moederschap.

 

Zo ziet een Mother’s blessing er globaal uit:

 

De moeder wordt verwend...

Denk aan heerlijke wellness activiteiten zoals een massage of magnesium voetenbad.

Vrouwencirkel...

De verbondenheid wordt opgezocht door middel van een vrouwencirkel waarin wijsheden, mooie momenten en positieve verhalen over de zwangerschap, de bevalling en het moederschap worden gedeeld.

Creatieve activiteiten...

Het gezamenlijk maken van een bloemenkrans. Deze staat voor vrouwelijke schoonheid. De bloemenkrans kan je laten drogen zodat de toekomstige mama een blijvend aandenken heeft.

Ultieme ontspanning...

Ook kunnen er activiteiten voor de ultieme (mentale) ontspanning worden gedaan, zoals yoga, een klankschaalsessie of meditatie.

Aandacht voor de buik...

De groeiende buik is een teken van de komst van het nieuwe leven. Tijdens sommige blessings wordt de buik versierd met henna.

Maken van geboortealtaar...

Iedere vrouw kan iets kleins meenemen tijdens de blessing voor het geboortealtaar. Denk aan kleine (edel)stenen of briefjes met krachtige boodschappen die de aanstaande moeder tijdens de bevalling kan lezen of gebruiken om kracht uit te putten.

Krachtige intentie meegeven...

Dit bestaat uit een kaars (wens) ritueel, waarbij we een hoofskaars voor de mommy to be hebben en kleine kaarsjes voor de overige vrouwen. Ieder spreek een wens uit en vervolgens blazen we de kaarsjes uit. Deze worden bewaard en mee naar huis genomen. Wanneer de bevalling begint laat de toekomstige moeder aan alle vrouwen weten hun kaarsje aan te steken. Zodat de verbintenis en intenties van het licht de moeder en baby ondersteunen en kracht geven. 

Slotceremonie...

We eindigen de dag met een slotceremonie met een rood lint of draad. Dit zorgt voor verbinding, omdat iedereen deze vasthoudt. Deze wordt op verschillende stukjes ingeknipt en binden we om de polsen. Dit staat symbool voor jullie verbondenheid en kun je gebruiken om in aanloop naar de bevallen aan de aanstaande moeder te denken en haar kracht te wensen.

 

Voor moeders die spiritualiteit, verbondenheid en de natuur belangrijk vinden, kan de mother’s blessing enorm veel brengen!

 

Het is een moment die je nog dichterbij je inner circle van vrouwen brengt. Het geeft je veel kracht voor het moederschap en de bevalling.

 

Het is liefdevol, kalm en sereen. 

 

 

Praktische informatie

 

• De ceremonie bestaat uit minimaal 6 vrouwen (inclusief de mommy to be)

• De cirkel is inclusief bloemenkrans, henna, massage olie, magnesium, edelstenen, rood lint, kaarsen, kruidenthee & reiskosten 

• De ceremonie duurt ongeveer 4,5 uur

• De locatie is aan huis. In overleg eventueel ook mogelijk bij mij op locatie in het centrum van Breda.

• De kosten van deze liefdevolle & magische investering zijn €48 pp

 

A mother is a blessing that no one can replace!